Folksvagen povlači 600.000 vozila sa američkog tržišta

Auto 29. jan 201716:27 > 16:34
Izvor: REUTERS/Dado Ruvić

Nemačka automobilska kompanija Folksvagen će uskoro morati sa američkog tržišta iz prodaje da povuče blizu 600.000 vozila na kojima je otkriven niz tehničkih nedostataka.

Nemački mediji javljaju kako je američka Kancelarija za bezbednost saobraćaja NHTSA saopštila kako će VW morati uskoro iz prodaje u SAD da povuče blizu 600.000 vozila, a najveći broj tih vozila je marke Audi.

Na velikom broju VW vozila utvrđeni su problemi s otvaranjem vazdušnih jastuka, istezanjem sigurnosnih pojasa i pregrejavanjem vodenih pumpi prilikom saobraćajnog udesa.

Povlačenje VW vozila iz prodaje na američkom tržištu bi trebalo da počne početkom februara, a kupci koji su već kupili automobile će moći besplatno izvršiti popravke kod zvaničnih distributera.

Folksvagen i Audi do sada nisu komentarisali slučaj.

Ranije je s američkog tržišta povučeno više od 100 miliona vozila zbog problema sa vazdušnim jastucima koje je proizvodila japanska kompanija Takata, ali nije potvrđeno da li se radi o istom proizvođaču kada je reč i o spornim vozilima Folksvagena koja se povlače sa tržišta.