Auto-moto berza u Novom Sadu: Od minijaturnih automobila do kamiona

Auto 17. sep 202220:422 komentara
Anadolia/ Aleksandar Jovanović

Spoj kolekcionarstva, auto-industrije, savremene tehnologije, auto-moto udruženja, oldtajmeri, motorcikli, kamioni i još mnogo toga izloženo je pod kupolama Novosadskog sajma u okviru četvrte Auto-moto berze. Kako kažu organizatori iz Saveza vozača Vojvodine, cilj održavanja ove sajamske priredbe je promocija automobilizma i povezivanje potencijalnih kupaca i prodavaca polovnih vozila.

Predsednik Saveza vozača Vojvodine, Marko Topo, rekao je da suština održavanja ove manifestacije nije ekonomska ili trgovinska.

“Ovde je suština u socijalnom momentu, gde svi oni koji čine moto svet upravo kroz ovu manifestaciju imaju priliku da se prikažu, predstave ono što rade, čuje se njihov glas, njihovi problemi, njihovi projekti i zbog toga je ideja Auto-moto berze specifična“, kazao je Topo, predstavljajući sadržaj ovogodišnje izložbe koja je zauzela 16.000 kvadratnih metara Novosadskog sajma.

“Tu su test vozila, polovna vozila naših lokalnih distributera, kompletna oprema koja podržava auto i moto svet, oldtajmeri, tjuning, motori, kvadovi… Ono što je ove godine posebno interesantno je drift vožnja, najkvalitetniji vozači drift vožnje, koje smo spojili sa karting trkama, što promotivnim što nekim takmičarskim“, istakao je Topo.

Svoje veštine za volanom ovoga vikenda predstaviće i karting vozači, i vozači automobila i kamiona, ali i bajkeri koji završavaju bajkersku sezonu u vreme odražavanja ove manifestacije.

Osim noviteta u auto-industriji veliki deo izložbenog prostora posvećen je i kolekcionarima kako automobilčića, tako i oldtajmera, pa se posebno u Hali 1 uz izložbu različitih oldtajmera može zakoračiti u istoriju auto industrije i podsetiti se kakvi su automobili, ali i motocikli krstarili drumovima u prošlom veku. Za mlađe generacije obezbeđena je mogućnost da se uz pomoć virtualne realnosti provozaju automobilom po automobilskoj pisti.

Direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković rekao je da je auto-moto izložba upotpunila sadržaj ove sajamske kuće i da su zbog toga odlučili da sa organizatorima manifestacije potpišu ugovor o saradnji.

“Čim se dešava četvrti put to znači da ova manifestacija ima svoju težinu i da ima svoju razvojnu komponentu pa smo sa organizatorima Auto-moto berze potpisali ugovor na pet godina, što znači da ovaj događaj ima svoje mesto u našem kalendaru“ rekao je Cvetković.

Anadolija/ Aleksandar Jovanović

Marko Topo posebno je zadovoljan što će Auto-moto berza nastaviti sa radom i narednih godina.

“Odgovorno tvrdim da ćemo mi kroz koju godinu dobiti manifestaciju koja podseća na Las Vegas, i zato će nam ovaj petogodišnji ugovor koji je potpisan sa Novosadskim sajmom biti dobra podrška u svemu“, ocenio je Topo.

Kapije Novosadskog sajma biće otvorene za publiku u subotu do 20 i u nedelju od 10 do 18 časova.

Komentari

Vaš komentar