Autonomna vozila za dostavu sve traženija u Kini

Auto 22. jul 202210:16
Reuters/Yingzhi Yang (ilustracija)

Autonomna vozila za dostavu na poslednjem kilometru, ključno rešenje stvoreno za beskontaktnu isporuku kako bi se doprelo do krajnjih kupaca tokom pandemijske blokade, sve su traženija u Kini, navodi se u nedavno objavljenoj plavoj knjizi o automobilskoj industriji, prenela je Kineska medijska grupa (CMG).

Predviđa se da će tržište doživeti eksponencijalni rast u narednih pet godina i dostići obim od 60.000 dostavnih automobila bez vozača do 2025. godine, navodi se u godišnjem izveštaju o razvoju kineske industrije komercijalnih vozila.

Pročitajte još

Međutim, kako je ukazano u izveštaju, pred komercijalizacijom vozila sa autonomnom vožnjom još uvek su mnogi izazovi.

Politika i propisi za njihovo pravo prolaza i pristup putevima nisu jasni, a zemlji nedostaju industrijski standardi za takva vozila.

Pored toga, implementacija velikih razmera komercijalnih vozila za autonomnu vožnju zahteva izgradnju komunikacionih mreža i prateće infrastrukture, izgradnje prateće infrastrukture koju Kina tek treba da poboljša, navodi se u izveštaju.

Procenjuje se da će, kako je istaknuto u izveštaju, veličina tržišta za takva vozila i prateću infrastrukturu zajedno dostići 496 milijarde juana do 2030. godine, objavila je CMG.

Komentari

Vaš komentar