Jednostavni trikovi kako da očistite sedišta u automobilu

Auto 16. sep 202108:061 komentar
sedišta, auto
Unsplash/Haryo Ramadantyo

Sedišta u automobilima prave se od izuzetno čvrstih tkanina koje mogu izdržati velika opterećenja. Ali, na masnu hranu ili čokoladu su osetljiva i mrlje će ostati. Kako ih ukloniti? Osim specijalizovanih sredstava koje možete kupiti u prodavnicama, odgovor bi mogao biti i u vašem domaćinstvu.

Protiv mrlja na sedištima možete se boriti penom za brijanje, vodom u koju ćete dodati malo sirćeta ili, ako ne volite taj miris, malo limuna.

Nanesite penu za brijanje na deo sedišta koja su prljava ili masna, pričekajte minut i potom celu površinu dobro prebrišite suvom krpicom.

Koristite li sirće, dodajte ga malo u posudu s toplom vodom. Možete dodati i malo tečnog deterdženta za pranje suđa. Lagano namočite prljavi deo sedišta, pa nekoliko minuta kasnije pređite krpicom koju ste namočili samo u čistoj vodi, a potom, opet nekoliko minuta kasnije, prebrišite sve suvom krpicom. Isto važi i za limunov sok, koji možete upotrebiti umesto sirćeta.

Ako vam, pak, ove kućne čarolije ne reše problem, moraćete da kupite specijalizovano sredstvo ili odvezete automobil na profesionalno čišćenje, piše Revija HAK.

Komentari

Vaš komentar