Kineski Janfeng otvara pogon za proizvodnju vazdušnih jastuka u Kragujevcu

Auto 02. avg 202114:3611 komentara
Izvor: Pixabay/AngieJohnston

Kineska kompanija Janfeng u Kragujevcu oprema halu za proizvodnju bezbednosnih sistema za automobile, uglavnom vazdušnih jastuka, a planira da uposli dodatnih hiljadu radnika do 2025. godine, saopštila je gradska uprava.

„Novi proizvodni pogon, koji se prostire na oko 5.000 kvadrata, biće opremljen do oktobra ove godine, a proizvodnja bi trebalo da počne u prvom kvartalu 2022. godine“, navodi se u saopštenju povodom posete kompaniji gradonačelnika Kragujevca Nikole Dašića.

U naredne dve godine Janfeng će u fabriku u Kragujevcu investirati 18 miliona evra.

Kompanija Janfeng sa proizvodnim pogonima na više od 240 lokacija je najveći proizvođač enterijera za automobile u svetu.

Prvu fabriku u Evropi otvorili su u Kragujevcu novembra 2019. godine, gde su do sada uložili oko 40 miliona evra i zaposlili oko 400 ljudi.

„Veoma smo srećni što smo u Srbiji i što imamo svoju fabriku u Kragujevcu, u kojoj proširujemo delatnost sa novim projektom proizvodnje bezbednosnih sistema“, rekao je potpredsednik kompanije Janfeng za Evropu i Severnu Ameriku Majkl Hejg.

Kako je objasnio, ti bezbednosni sistemi su visoko tehnološki proizvod i prvi put se proizvode u Srbiji.

„Njihovu proizvodnju vidimo kao prvu od mnogih mogućnosti za razvoj, ne samo zbog dodatnog zapošljavanja, već i zbog tehnološkog razvoja koji će doći sa njim“, kazao je Hejg.

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić je rekao da je Janfeng značajan za taj grad, ne samo zbog zapošljavanja radnika, već i zbog toga što se Kragujevac prepoznaje kao dobar domaćin jakim kompanijama i ozbiljan centar industrije.

Komentari

Vaš komentar