Mask najavio novog Teslu, tvrdi – doneće i zaradu vlasnicima

Auto 11. mar 202308:0012 komentara
Patrick Pleul/Pool via REUTERS

Izvršni direktor Tesle Ilon Mask tvrdi da će se nadolazeći električni model ovog proizvođača automobila koristiti pretežno u autonomnom načinu vožnje.

Nakon što ga je Mask prvi put najavio 2020, Tesla polako razvija novi model električnog vozila koji bi trebalo da nosi naziv Model 2, te biti i najpovoljniji s ciljanom cenom od oko 25.000 dolara, piše Carscoops.

“Postoji jasan put do izrade manjeg vozila, koje je otprilike upola jeftinije od proizvodnog troška našeg Modela 3. To vozilo će se koristiti gotovo u potpunosti u autonomnom načinu rada. Ono što je za Teslu veliki korak je autonomija”, rekao je Mask.

Dodao je da se lični automobili sada obično koriste samo 10-12 sati nedeljno i rekao da bi vozila, kada bi bila potpuno autonomna, verovatno bila korišćena 50-60 sati nedeljno.

“To je pet puta veća vrednost automobila, a isto toliko košta i izrada automobila”, dodao je.

Kada je govorio o Modelu 2 i planovima kompanije za autonomnu vožnju, Mask je mislio na dugo obećanu uslugu robo-taksija gde će vlasnici Tesle moći iznajmljivati svoja vozila kada im ne trebaju i tako dodatno zarađivati. S obzirom da će Model 2 biti pristupačan i mogao bi se etablirati kao Teslin najprodavaniji model, za pretpostaviti je da će mnogi vlasnici svoje automobile reklamirati na robo-taxi servisu.

Naravno, Ilon Mask je tokom godina izneo niz smelih tvrdnji o Teslinim sposobnostima samoupravljanja, pa njegovu izjavu treba uzeti s rezervom.

Komentari

Vaš komentar