Parkiranje u tržnim centrima: Gde je besplatno, a gde se plaća i po kojoj ceni

Auto 14. jan 202308:1323 komentara
Izvor: N1/Lazar Lazić

Najveći beogradski tržni centri na različite načine su regulisali parkiranje za svoje posetioce, pa tako jedan broj njih omogućava potpuno besplatan parking, u nekima se ne plaćaju samo prvi ili prva dva sata, a ima i onih u kojima se parkiranje naplaćuje već od momenta kada se podigne rampa na ulazu u garažu.

Parkiranje je besplatno u tržnim centrima Ada mol, Galerija, Big fešn i Stadion. Posetiocima Ada mola na raspolaganju je 1.000 parking mesta u trospratnoj garaži, Big fešn na Karaburmi raspolaže sa više od 2.500 parking mesta, dok tržni centar Stadion na Voždovcu ima ukupno 984 parking mesta.

N1/Ilustracija

U Galeriji je besplatno parkiranje omogućeno čak i van radnog vremena šoping mola, a ukupan broj parking mesta je 3.600. Spoljašnja garaža ima šest nivoa sa ukupno 1.200 parking mesta. Radi svakog dana od 7.30, a zatvara se u 1.30 (od nedelje do srede), odnosno u 2.30 (od četvrtka do subote). Unutrašnja garaža ima dva podzemna nivoa i otvorena je non-stop.

Postoji mogućnost ostavljanja automobila i preko noći, s tim što u Galeriji naglašavaju da ne garantuju za bezbednost van radnog vremena tržnog centra.

Petar Lazović

Parkiranje je besplatno i u ritejl centrima, poput Kapitol parka Rakovica ili Zemun parka, koji doduše raspolažu samo parking mestima na otvorenom prostoru.

U Rajićevoj se plaća 200 dinara za svaki započeti sat

Jedini šoping centar u kome se parkiranje naplaćuje već od prvog sata je Rajićeva, koji se nalazi u istoimenoj ulici u centru Beograda. Radno vreme parkirališta u tom tržnom centru je od 6 do 2 sata ujutru, a cena svakog započetog časa je 200 dinara.

Ipak, posetiocima je omogućeno i besplatno parkiranje u trajanju od najviše tri sata, ali je uslov fiskalni račun sa iznosom većim od 6.000 dinara iz jedne radnje/restorana: Račun mora biti overen na Infopultu i važi samo za taj dan.

Vreme besplatnog parkiranja u tržnom centru Ušće nedavno je skraćeno sa tri na dva sata, a svaki naredni započeti sat naplaćuje se 100 dinara. Uz priloženu bioskopsku kartu vreme besplatnog parkiranja produžava se za još jedan sat, a identični uslovi za parkiranje primenjuju se i u Delta sitiju i Beo šoping centru.

N1

U tržnom centru Merkator na Novom Beogradu besplatan je samo prvi sat parkiranja, dok se svaki naredni plaća 100 dinara. Besplatan parking moguće je produžiti za još jedan sat, a za to je neophodan fiskalni račun iz tržnog centra, uz uslov da je iznos na računu veći od 1.500 dinara.

Petar Lazović

Prvi sat parkinga besplatan je i u najnovijem šoping centru Vest 65 mol, koji je otvoren pre nešto više od godinu dana. Svaki naredni započeti sat u tom novobeogradskom tržnom centru naplaćuje se po ceni od 150 dinara.

Komentari

Vaš komentar