Saobraćajna policija najavila pojačanu kontrolu tokom predstojećeg vikenda

Auto 12. jan 202310:42
Beograd 04.02.2022. Saobraćajna patrola, saobraćajna policija, kontrola saobraćaja, kamere, kamera, test, alko test, testiranje na alkohol Foto Petar Lazovic
Izvor: Petar Lazović

Saobraćajna policija saopštila je da sprovodi pojačanu kontrolu saobraćaja zbog organizovanih proslava Nove godine po julijanskom kalendaru i završetka školskog raspusta za učenike srednjih škola.

Od početka godine, registrovano je 25.000 saobraćajnih prekršaja, a iz saobraćaja su isključena 1.722 pijana vozača i 88 vozača koji su bili pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Pročitajte još

Ministarstvo unutrašnjih poslova apelovalo je da svi učesnici u saobraćaju poštuju propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja tokom praznika.

Posebno apelujemo da vozači u vreme proslava ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, poručila je saobraćajna polcija.

Vozači su upozoreni da brzinu kretanja vozila prilagode situaciji na putu i atmosferskim prilikama, a da obavezno koriste propisanu zimsku opremu.

Komentari

Vaš komentar