Zaposleni u MSP Severne Makedonije na poslu će koristiti električne trotinete

Auto 25. jul 202114:09 > 14:116 komentara
Izvor: Pixabay/Rabenspiegel (ilustracija)

Ministar spoljnih poslova Severne Makedonije Bujar Osmani najavio je da će zaposleni u njegovom ministarstvu korisiti električni trotinet u odlasku do drugih državnih institucija. On je na Fejsbuku objavio fotografije sa promocije električnih trotineta koji će koristiti zaposleni u Ministarstvu spoljnih poslova "kao primer odgovornog ponašanja prema životnoj sredini i problemu zagađenja".

Osmani je na promociji pred zgradom Ministarstva spoljnih poslova u centru Skoplja napomenuo da se na udaljenosti od kilometar do dva nalazi 90 odsto državnih institucija sa kojima su zaposleni u tom ministarstvu upućeni na dnevnu komunikaciju, sastanke i koordinaciju.

„Praktičnost korišćenja ove vrste prevoznih sredstava dobija se jednostavnim osvrtom na lokacije državnih institucija. Treba odmah napomenuti da se u prečniku od jedan do dva kilometra nalazi 90 odsto njih. Za tako kratke destinacije potrebno je da se trudimo, koliko nam okolnosti dozvoljavaju, da korostimo bicikl, električni trotinet. Takvim primerima pomažemo sebi, oslobobađamo prostor drugima, pomažemo da okolina i priroda budu čistiji“, napisao je Osmani.

Komentari

Vaš komentar