Podela turističkih vaučera od početka 2016. godine

Biznis 13. dec 201510:09 > 10:11
Tanjug/Rade Prelić

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović kaže da je ove godine zabeležen porast broja domaćih turista za 12 odsto čemu su doprineli turistički vaučeri.

Labović je za RTS najavila da TOS nastavlja kampanju „Moja Srbija“ i da je za 2016. planirana podela vaučera od početka godine.

Prema njenim rečima, Srbija beleži i porast broja turista iz inostranstva, pa je tako iz Turske registrovano 42 odsto turista više nego 2014. godine.

Govoreći o vaučerima i pogodnostima za boravak u domaćim turističkim centrima, Labović je navela da zahvaljujući njima koji su ove godine zaživeli prvi put, ne samo da se povećao broj domaćih turista, koji su posetili destinacije u Srbiji, već se produžio i njihov boravak na tim destinacijama jer je trajanje boravka bitan faktor u turizmu.

Inostranim turistima standardno su vrlo atraktivni dočeci Nove godine na gradskim trgovima, a prestonica će ove godine imati izuzetno bogat program, rekla je direktorka TOS.

„Očekujemo veliki odziv turista iz zemlje i iz regiona, a planinski centru su takođe značajni ali i banje“, rekla je Labović.

Podsetila je da je Srbija ove godine imala kampanju „Zima prija svima“, i ne samo da su kroz nju promovisani planinski centri već i banje koje zaslužuju značajnu pažnju.

Pored tradicionalno velikog broja turista iz bivših jugoslovenskih republika imamo i porast broja turista iz Rusije, Turske, Bugarske, Rumunije, Nemačke, Italije, kazala je Labović.

Samo u ovoj godini iz Turske i Bugarske porast broja turista je za čak po 42 odsto, istakla je direktorka TOS.