Etihadu nagrada za vodeću svetsku avio-kompaniju WTA

Biznis 13. dec 201519:11 > 19:44
REUTERS/Fabian Bimmer

Nacionalna avio-kompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata Etihad Ervejz koji je i strateški partner srpskog avioprevoznika Er Srbija dobio je, već sedmu godinu za redom, priznanje za "Vodeću svetsku avio-kompaniju", na godišnjoj Finalnoj gala ceremoniji WorldTravelAwards(WTA) za 2015. godinu.

„Ovaj prestižni događaj, kome su prisustvovale najznačajnije ličnosti u avio-industriji i predstavnici međunarodnih medija, održan je sinoć u ekskluzivnom hotelu Mazagan Beach& Golf Resort, u atlantskoj luci El Džadida u Maroku“, saopšteno je iz Etihada.

Ta kompanija je, kako je navedeno, dobila još tri prestižne nagrade, „Vodeća svetska avio-kompanija 2015. godine – za Prvu klasu“, „Vodeća svetska avio-kompanija 2015. godine – za sistem zabave na letu“ i „Vodeća svetska avio-kompanija 2015. godine – za kabinsku posadu“.

Ove četiri nagrade označavaju kraj jedne izuzetno uspešne godine za nacionalnu avio-kompaniju UAE, koju su obeležili uvođenje u rad najnovijih aviona tipa Erbas A380 i Boing 787 Drimlajner sa najinovativnijim kabinama u svetu komercijalne avijacije, novi proizvodi i usluge na letu, kao i uvođenje novog dizajna spoljašnjosti aviona i novih uniformi, piše u saopštenju.

„To je značajna nagrada za velike napore koje smo svi mi u Etihad ervejzu uložili kako bi naša mlada i progresivna kompanija postala svetski lider u oblastima inovacije, gostoprimstva i stila“, izjavio je Peter Baumgartner, komercijalni direktor Etihad ervejza.

On je dodao da Etihad ostaje posvećen transformaciji avio-industrije stalnim ulaganjem u najbolje ljude, proizvode i tehnologiju.

Grejam E. Kuk osnivač i predsednik World Travel Awards izjavio je, kako je navedeno u saopštenju, da su glasači širom sveta prepoznali posvećenost Etihada luksuznom putovanju i odali su priznanje ambiciji te kompanije da ponovo definiše način na koji će avio-kompanije da funkcionišu u 21. veku.

„Sa nestrpljenjem očekujem da otkrijem šta je Etihad pripremio za 2016. godinu kako bi očuvao svoju vodeću poziciju u međunarodnoj avijaciji. čestitam celokupnom timu u Abu Dabiju i širom sveta i želim vam mnogo sreće u narednoj godini“, rekao je Kuk.

Etihad ervejz je, kako je navedeno, 4. decembra proglašen za „Avio-kompaniju 2016. godine“ po izboru časopisa Air Transport World (ATW), što se se smatra jednim od najprestižnijih priznanja u oblasti avijacije.

Avio-kompanija je takođe dobila nagradu „Najbolja Biznis klasa“ na dodeli Ultratravel nagrada u Dubaiju, čime je upotpunjena dugačka lista značajnih nagrada koje je avio-kompanija dobila širom sveta tokom 2015. godine.

Etihad ervejz je počeo sa radom 2003. godine, a u 2014. je prevezao 14,8 miliona putnika.

Iz svog sedišta u Abu Dabiju, leti ka 116 postojećih ili najavljenih destinacija za prevoz putnika i robe na Bliskom istoku, u Africi, Evropi, Aziji, Australiji i Južnoj i Severnoj Americi. Avio-kompanija ima flotu od 120 aviona Erbas i Boing, a naručeno je preko 200 letelica, uključujući 66 aviona Boing 787, 25 aviona Boing 777-X, 62 aviona Erbas A350 i šest aviona Erbas A380.

Etihad ervejz ima vlasnički udeo u kompanijama Erberlin, Er Srbija, Er Sejšeli, Er lingus, Alitalija, Džet ervejz, Virdžin Australija, avio-kompaniji sa sedištem u Švajcarskoj, Darvin erlajn, koja posluje pod nazivom Etihad ridženel.

Etihad ervejz, erberlin, Er Srbija, Er Sejšeli, Alitalija, Etihad ridženel, Džet ervejz i NIKI su takođe članice „Etihad ervejz partners“, novog brenda koji povezuje avio-kompanije sličnih pogleda kako bi se korisnicima pružio veći izbor kroz unapređenu mrežu destinacija, usklađeni red letenja i veće pogodnosti za česte putnike.