Zašto je novi slogan Malezija Erlajnz potpuni promašaj?

Biznis 29. nov 201417:25 > 18:01
EPA

Malezijska aviokompanija Malezija Erlajnz uputila je danas izvinjenje zbog promotivne kampanje i nepristojnog slogana koji je prouzrokovao talas nezadovoljstva korisnika interneta.

Kompanija se bori da „preživi“ nakon dve katastrofe čiji su uzroci ostali misteriozni.

„Želite da putujete negde, ali ne znate gde?“, slogan je kojim je kompanija pokušala da, preko Tvitera, privuče pažnju klijenata za ponude za kraj godine.

Međutim, internet korisnici su brzo ovaj slogan povezali sa nedavnim nestankom aviona na letu MH370, koji još nije pronađen.  U avionu je bilo 239 putnika. Postoji mogućnost da se letelica srušila u Indijski okean.

U julu se, drugi avion ove kompanije „boing 777“ koji je letio na liniji Amsterdam-Kuala Lumpur, srušio na istoku Ukrajine. U avionu je bilo 298 ljudi.

Suočeni sa kritikama koje su se pojavile kompanije je objavila reagovanje.  „Ovim sloganom trebalo je da podstaknemo putnike da istraže nove destinacije i ponude tokom ove praznične sezone“, navedeno je  u saopštenju kompanije u kome se dodaje da je nažalost ovaj slogan nenamerno povredio neke ljude i da je povučen.