Zbog sankcija, Kalašnjikov proizvodi i odeću

Biznis 03. dec 201415:21
Izvor: Morgue File/Ilustracija

Kalašnjikov, legendarni ruski proizvođač oružja, pogođen američkim sankcijama nametnutim Rusiji, predstavio je svoj novi logo, crveno-crni znak "CK" te novi moto i najavio da poslovanje širi na liniju odeće, noževa i opreme za preživljavanje.

Sibirska kompanija koja proizvodi najpoznatiju jurišnu pušku na svetu izdvojila je više od 380.000 dolara za redizajn svoje marke i kampanju koju je predstavila u utorak.

Novi logo „CK“, što je skraćenica za Kalashnikov Concern i ne sme se miješati s američkim dizajnerom odeće Kelvinom Klajnom, sastoji se od crno-crvenih slova u jednom bloku i oblikom podseća na šaržer puške AK-47.

Boje crvena i crna odgovaraju zastavi Udmurtije u zapadnom Sibiru gde su smeštene koncernove fabrike.

Proizvođač je lansirao i novi slogan, preciznije dva slogana, na engleskom „Protecting Peace“ (Štiteći mir), odnosno na ruskom  „Oružje mira“ ili „Oružje sveta“ jer „mir“ na ruskome znači i „svet“ i „mir“.

Automatska puška AK-47 jedan je od ruskih simbola, a novi logo „odražava temeljna načela kompanije: pouzdanost, odgovornost, lakoću upotrebe“, rekao je generalni direktor Aleksej Krivoručko.

Kompanija će odsad proizvoditi „odeću za sportske strelce i lovce“ pod imenom Kalašnjikov.

Više informacija na hr.n1info.com.