Rusi poručuju da je odluka o Južnom toku konačna

Biznis 04. dec 201413:39 > 13:42
Izvor: N1 info

Odluka o prekidu izgradnje Južnog toka je konačna, rekao je ruski ministar energetike Aleksej Novak, a pomoćnik predsednika Jurij Ušakov je primetio da Evropska unija nije zvanično reagovala.

„Doneta odluka je, po mom mišljenju, konačna i danas se već bavimo razmatranjem izgradnje gasovoda na drugoj maršruti“, kazao je Novak novinarima, posle obraćanja predsednika Vladimira Putina Federalnoj skupštini.

PROČITAJTE JOŠ:

Prema Novaku, to će biti gasovod ka Turskoj u skladu sa dogovorom između dva predsednika, preneo je Tas. Predsednik Rusije Vladimi Putin je početkom ove sedmice, na konferenciji za novinare u Ankari, rekao da Rusija ne može da nastavi realizaciju projekta Južni tok. On je tada stav Evropske unije o Južnom toku nazvao nekonstruktivnom.

Pomoćnik predsednika Rusije Jurij Ušakov je ranije danas izjavio Tasu da Kremlj nije dobio zvaničnu reakciju od Evrope u vezi sa odustajanjem Rusije od projekta Južni tok. „Nisam čuo da je Evropska komisija jasno i zvanično odgovorila, tog nije bilo“, kazao je Ušakov.