Svetska banka: Srbija da se posveti restrukturiranju EPS-a

Ekonomija 28. jun 201608:38 > 08:39
N1

Regionalna direktorka Svetske banke za jugoistočnu Evropu Elen Golsdtin ocenila je da je jako bitno da se Srbija posveti restrukturiranju Elektroprivrede Srbije (EPS), kako bi to javno preduzeće poboljšalo prihode i rešilo problem viška zaposlenih.

„Ukoliko nastave sadašnjim putem, sve dobiti EPS-a će biti obrisane, tako da je jako bitno da se država pozabavi ovim problemom. Ta kompanija mora da poboljša prihode, da se bavi viškom zaposlenih i većim investicijama“, rekla je Goldstin za RTS.

Govoreći o predstojećem Samitu zemalja zapadnog Balkana u Parizu, kao i akcionom planu „za sprovođenje takozvanih mekih mera za implementaciju trgovinske i infrastrukturne povezanosti, koji će Svetska banka predstaviti na ovom Samitu“ početkom jula, ona je ocenila da je važno je da se „svi sete da nijedna mala zemlja nije postala bogata tako što je radila sama za sebe“.

„Veoma mi je drago što postoji duh saradnje koji je pokazala Srbija sarađujući sa svim zemljama Zapadnog Balkana. Ovaj akcioni plan uklanja barijere kako na Balkanu, tako u Evropi i u svetu i cilj je da olakšamo izvoz zemalja“, dodala je regionalna direktorka Svetske banke za jugoistočnu Evropu.

Direktorka za strateška i operativna pitanja Svetske banke Marijam Šerman juče je, u razgovoru sa mandatarom Aleksandrom Vučićem, pohvalila reforme Vlade Srbije, „pre svega u domenu finansijske stabilnosti očuvane kroz proces fiskalne konsolidacije“.