Mali: Plaćajte karte i prevoz će biti bolji

Biznis 07. dec 201414:23 > 14:30
Izvor: Tanjug/Oksana Toskić

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da građani moraju da budu odgovorni i plaćaju karte u gradskom prevozu, a da kazne postoje za one koji se švercuju.

„Novac koji dobijamo od kupovine karata ide u kupovinu rezervnih delova, u kupovinu novih autobusa koju planiramo već ove godine, u nabavku i održavanje. Sve to doprinosi bezbednosti i ne postoji drugi način“, rekao je Mali na televiziji Pink.

On je dodao da velika većina građana plaća karte, a da su kazne za one koji se švercuju.

Govoreći o budžetu grada za 2015. godinu, Mali je rekao da će sledeća godina biti najteža za grad, jer mora da se vrati 83 miliona evra kamate i glavnice za kredite koji su uzeti u prethodnom periodu.

„Upravo zato i radimo ove uštede. Mi smo već uradili veliku stvar što se tiče budžeta. Budžetski deficit je krajem prošle godine bio 20,25 odsto. Ove godine, kroz pametna ulaganja i mere štednje uspeli smo da smanjimo taj deficit na pola“, kazao je Mali, dodavši da će deficit grada na kraju 2014. godine biti 10,03 odsto.

On je kazao da se za novogodišnje praznike očekuje povećanje broja turista u Beogradu, kao i da je ove godine bilo 14 odsto više turista nego prošle godine.

Gradonačelnik je najavio da će ove godine Beograd već 10. decembra biti osvetljen novogodišnjom rasvetom i ukrasima i najavio da će proslava Nove godine biti organizovana 30. i 31. decembra i da će biti postavljeno više bina.