Mihajlović i Čepurin: Ima prostora za bolju saradnju

Biznis 29. avg 201616:03 > 16:05
Ministarstvo građevine

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović razgovarala je sa ruskim ambasadorom Aleksandrom Čepurinom o infrastrukturnim projektima i unapređenju ekonomske saradnje dve zemlje.

U svetlu predstojeće posete Srbiji ruskog premijera Dmitrija Medvedeva, Mihajlović i Čepurin ocenili su da postoji još dosta prostora da se ekonomska saradnja dve zemlje, koja je veoma uspešna u oblasti modernizacije železnice, proširi novim projektima.

Mihajlović je rekla da bi srpske građevinske kompanije mogle aktivnije da se uključe u infrastrukturne projekte u Rusiji i da udružene konkurišu za poslove na tom tržištu, u čemu će imati podršku resornog ministarstva, navedeno je u saopštenju.

Čepurin je pohvalio dosadašnju saradnju sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, uz očekivanje da se uspešna saradnja nastavi i u novoj Vladi.

Sagovornici su se posebno osvrnuli na predstojeće događaje koji će doprineti većem zbližavanju dve prijateljske zemlje, uključujući posetu premijera Medvedeva Beogradu, zasedanje međuvladinog komiteta za saradnju Srbije i Rusije, kao i održavanje kulturno-poslovne manifestacije Dani Moskve u Beogradu početkom oktobra.

Mihajlović je naglasila da je saradnja Ruskih železnica i preduzeća srpskih železnica odličan primer saradnje dve državne kompanije i posebno pohvalila društveno odgovorno delovanje kompanije RŽD u Srbiji.