Smederevskom Želvozu isključena struja

Biznis 02. sep 201612:24 > 12:27
REUTERS/Regis Duvignau

Smederevskoj Fabrici železničkih vozila Želvoz AD u stečaju isključena je struja zbog dugovanja, a bivši generalni direktor Milorad Stojković, koji je još angažovan, izjavio je da je u pitanju nesporazum pošto redovno plaćaju struju.

Stojković je FoNetu rekao da je struja isključena nekoliko dana, a da su Elektroprivredi Srbije uputili dopis kako bi se utvrdilo tačno stanje i prevazišli nesporazumi, jer po njegovim rečima, obaveze se izvršavaju redovno.

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika – Centar za stečaj, kao stečajni upravnik stečajnog dužnika FŽV Želvoz AD u stečaju iz Smedereva, oglasila je početkom juna prodaju ovog stečajnog dužnika za 1,15 milijardi dinara, kolika je bila procenjena vrednost, a prodaja javnim prikupljanjem ponuda nije uspela.

Stojković za FoNet izražava očekivanje da će jedan od najozboljnijih kandidata za kupovinu Želvoza u narednom nadmetanju, koje očekuje do kraja meseca, biti italijanska kompanija Ćimolai, koja je prethodno zakupila najveću halu u ovoj fabrici i, prema Stojkovićevim rečima, do sada uložila pola miliona evra.