Nagradna igra "Uzmi račun i pobedi" počinje 1. februara

Biznis 30. jan 201713:08 > 13:11
N1

Slanje fiskalnih računa i potvrda za plaćanje karticama (slipova) za učešće u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi" počeće 1. februara i trajaće do kraja marta, objavila je Poreska uprava Srbije.

Cilj nagradne igre koju organizuje Miistarstvo finansija je motivisanje građana da se uključe u borbu protiv sive ekonomije.

Pravo na učešće imaju svi punoletni građani Srbije koji prikupe najmanje 10 fiskalnih računa ili 10 slipova, minimalne vrednosti od 100 dinara po računu ili slipu, koji su izdati u 2017. godini.

Računi se dostavljaju u kovertama koje će biti besplatne i moći će da se preuzmu u svim filijalama Pošte Srbije, a poštarina je 23 dinara po koverti.

Planirana su četiri izvlačenja koja će biti organizovana u martu, a dodeljivaće se automobili, putovanja u zemlji i inostranstvu, tehnička roba, a glavna nagrada je stan u Beogradu.

Paralelno sa nagradnom igrom organizovaće se takmičenje opština i gradova u broju prikupljenih fiskalnih računa i slipova, a nagrada je besplatna wi-fi zona.

Kako bi svaka opština ili grad imali pođednaku šansu da učestvuju u takmičenju i osvoje nagradu, ocenjivaće će se broj prikupljenih fiskalnih računa i slipova u odnosu na broj stanovnika i prosečnu zaradu na teritoriji lokalne samouprave.