Srbijagasu odobreno preuzimanje "Toze Markovića"

Biznis 31. jan 201711:45 > 11:46
N1

Komisija za zaštitu konkurencije Srbije odobrila je Srbijagasu preuzimanje preduzeća "Toza Marković" iz Kikinde, pa sada Srbijagas ima većinske ili stopostotne udele u devet preduzeća u Srbiji, a suvlasnik je u pet kompanija.

Srbijagas je po osnovu duga za gas postao vlasnik 65,9 odsto kapitala preduzeća „Toza Marković“ koje se bavi proizvodnjom crepa i keramičkih pločica.

Prema podacima Komisije za zaštitu konkurencije, Srbijagas sa dve milijarde kubnih metara prirodnog gasa godišnje snabdeva velike industrijske potrošače i distributere, povezane na transportni i distributivni gasovodni sistem.

Zavisna društva Srbijagasa su Prirodni gas iz Pančeva, Gas iz Bečeja, HIP Azotara iz Pančeva, Loznica-gas iz Loznice, Metanolsko-sirćetni kompleks iz Kikinde, Transportgas i Distribucijagas iz Novog Sada, Specijalna luka iz Pančava i „Toza Marković“.

Povezana društva Srbijagasa su Progresgas-Trejding, Jugorosgas i Informatika iz Beograda, Podrzemno skladište gasa Banatski Dvor i Sogas iz Novog Sada.