Još jedna niskotarifna kompanija leti iz Niša

Ekonomija 25. jun 201721:32 > 21:33
N1

Putnici sa juga Srbije mogu da lete još jednim avio-prevoznikom s niškog aerodroma. Prvi avion švajcarske kompanije “Germania Flug” svečano je dočekan u petak u Nišu. Leteće dva puta nedeljno za Cirih, ponedeljkom i petkom.

Tradicionalno i simbolično za ovakve prilike, avion je dočekan vodenim topovima i lukom. Pored Svisa, Germania je druga aviokompanija koja je ovog leta uvela direktnu relaciju Niš-Cirih.

U planu su letovi do kraja letnje sezone, do kraja oktobra, a ukoliko bude postojalo interesovanje putnika i linija “prođe” test tržišta, najavljuju da će se letovi produžiti i tokom zimske sezone.

Direktor kompanije “Germania” Tobias Somandin kazao je da su Niš odabrali kao prvu “vazdušnu luku” iz koje će leteti u Srbiji zbog velikog potencijala tržišta.

„Mnogo ljudi odavde radi u dijaspori i siguran sam da nas očekuje veliki broj putnika kojima ćemo pružiti maksimalno kvalitetnu uslugu“, rekao je Somandin.

Avio-kompanija “Germania Flug” osnovana je 2014.godine, a saobraćaj obavlja u saradnji s nemačkom kompanijom “Germania Fluggesellschaft”, osnovanom pre 30 godina. Trenutno u floti ima dva aviona “Airbus A319” sa 150 sedišta i jedan “Airbus 321” sa 215 mesta.