Digital 2017: Očekuju nas velike promene u medijima

Biznis 07. sep 201720:49 > 21:04
Izvor: N1

U Beogradu je počela dvodnevna regionalna konferencija o trendovima u telekomunikacijama i medijima "Digital 2017”, koja okuplja stručnjake koji će razgovarati o izazovima sa kojima se suočavaju na tržištu.

U narednih pet godina očekuju se velike promene u medijima i načinima distribucije sadržaja kao i pozicioniranja medija u regionu.

Kvalitet sadržaja je ono što privuče publiku, bez obzira na to kojoj ciljnoj grupi je namenjen, poručila je na konferenciji direktorka Junated medije Aleksandra Subotić.

Iz aspekta vlastite proizvodnje sadržaja, prema njenim rečima, potrebno je još više domaćeg sadržaja kako bi bili pozicionirani u regionu.

„Internet vidim kao produženu ruku i način distribucije kako će mediji da se gleda u budućnosti. To će doneti više konkurencije i više će biti sadržaja koji su dostupni i naravno da mi moramo da budemo kreativni i pametni i da ulažemo u vlastite sadržaje i vlastitu proizvodnju“, objasnila je Aleksandra Subotić.

Marketinški stručnjak Voja Žanetić očekuje da će medijski sadržaju vrlo brzo biti rangirani poput hotelskog smeštaja.

“Hoćeš li informaciju sa jednom zvezdicom, nikakakv problem, eno ti ga rijaliti. Ko hoće da bude dobro informisan šta se zaista dešava taj će morati da ima mnogo novca ili mnogo moći“, ocenio je on.