Svetska banka daje Srbiji 100 miliona evra za infrastrukturu

Biznis 26. okt 201708:34 > 08:40
N1

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da će do kraja godine 100 miliona evra za izgradnju infrastrukture od Svetske banke biti u budžetu Srbije.

Ona je za RTS rekla da će taj novac biti uložen u putnu infrastrukturu, najviše u puteve istočne i južne Srbije i u energetsku efikasnost.

„Puno smo radili sa Svetskom bankom. Dobićemo 100 miliona evra, od čega 60 miliona evra u održavanje putne infrastrukture, a 40 miliona evra u energetsku efikasnost“, izjavila je ministarka.

Dodala je da ulaganje u putnu infrastrukturu podrazumeva ulaganje u 3.000 kilometara puta, pre svega u istočnoj i južnoj Srbiji.

„Niš, Merdare, Preševo, Vranje, sve to će u naredne dve godine biti održavano, a novac će do kraja godine biti u budžetu“, rekla je Mihajlovićeva.

Komentarišući obilazak jedne deonice Koridora 10 s direktorom Svetske banke, zakazan za petak, ona je kazala da je „važno da ljudi vide kako to izgleda, jer je to najimpozantniji infrastrukturni projekat Srbije“.

„Završavamo Koridor 10, ostale su najteže deonice kod Grdeličke klisure i obilaznica oko Dimitrovgrada. Svetska banka je obezbedila kredite od 310 miliona evra na koridoru 10 za obilaznicu oko Dimitrovgrada“, kazala je ministarka.