Mihajlović: Prokop će imati pokretne stepenice, bolji prilaz

Ekonomija 02. jul 201822:14 > 22:25
Tanjug / Tanja Valič

Građani neće trpeti zbog izmeštanja Glavne beogradske Železničke stanice u Prokop, sve je gotovo, rekla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i izrazila uverenje da će nova stanica biti najmodernija u vemenu koje dolazi.

„Zgrada stare Glavne železničke stanice, koja će biti pretvorena u muzej, izgrađena 1884. godine kad i pruga Beograd-Niš, njenom izgradnjom Srbija se priključivala modernim evropskim državama koje su već imale železnicu. Zgrada naše železničke stanica tada je bila najmodernija u Evropi, Beograd je tada bio čuven po toj zgradi. Verujem da će i Prokop biti najmodrniji u vremenu koje dolazi“, rekla je Mihajlović.

 Građani neće trpeti ni što se tiče dolazaka ni odlazaka sa nove stanice Prokop, rekla je Mihajlović i dodala da će stanica uskoro dobiti i pokretne stepenice, te da je izgradnja prilaza za invalide prioritet.

Prema njenim rečima, već su pojačane postojeće, i uvedene nove gradske autobuske linije koje vode do Prokopa.

Ministarka je najavila da Srbija uskoro ulazi u novi investicioni ciklus vredan pet milijardi evra, u kome će se graditi autoputevi i dalje razvijati vodni i vazdušni saobraćaj.

Dodala je da će ta stanica imati i prodavnice i tržne centre u blizini.

Mihajlović je to rekla novinarima nakon svečanog otvaranja prve multimedijalne izložbe infrastrukture Srbije „Nastavljamo da pravimo dobre vesti“ na staroj Glavnoj železničkoj stanici sa koje je u nedelju uveče nakon 134 godine otišao poslednji voz.

Izložba je upriličena povodom godinu dana rada Vlade Srbije kako bi se građanima pokazali rezultati u oblasti infrastrukture i saobraćaja.