Brnabić: Raspodelu dobiti aerodroma mogu očekivati akcionari, a ne zaposleni

Biznis 05. mar 201913:40 > 13:43
Tanjug/Rade Prelić

Povodom pisma sindikata zaposlenih na aerodromu "Nikola Tesla" u kojem se izražava nezadovoljstvo zbog raspodele dobiti, premijerka Ana Brnabić rekla je da aerodrom nije privatizovan, već dat na upravljanje, i da nema govora o otpremninama jer niko nije ostao bez posla, kao i da raspodelu dobiti mogu da očekuju akcionari, a ne zaposleni.

Na beogradskom aerodromu Nikola Tesla otvoren je prvi radni prostor za putnike u tranzitnoj zoni, kreiran u okviru nacionalne platforme Srbija stvara. Za tu priliku je brendiran i jedan avion.

Otvaranju je prisustvovala predsednica Vlade Ana Brnabić koja je tom prilikom odgovorila na pismo četiri sindikata zaposlenih na aerodromu u kom su radnici izrazili nezadovoljstvo zbog raspodele dobiti.

Poručila im je da njihovi zahtevi nemaju nikakvo uporište u stvarnosti da aerodrom nije privatizovan, kako oni tvrde u saopštenju, već je dat na upravljanje na 25 godina.

Zatim je navela da nema govora o otpremninama jer niko nije ostao bez posla, te da raspodelu dobiti mogu da očekuju akcionari, a ne zaposleni.

Na pitanje kada će Vlada objaviti detalje ugovora o koncesiji, što je obećanje staro skoro godinu dana, Branabić je rekla da i dalje stoji iza svoje izjave da će ugovor biti objavljen i transparentan.