Mihajlović: Izgradnja Moravskog koridora počinje u trećem kvartalu ove godine

Biznis 05. mar 201919:55 > 19:58
Tanjug/Kabinet potpredsednice Vlade/M. Mirčetić

Ministarka infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je u Trsteniku da očekuje da će izgradnja Moravskog koridora početi u trećem kvartalu ove godine, kao i da je namera Vlade da, posle aerodorma u Nišu i Kraljevu, ulaže i u druge male aerodrome u Srbiji.

Ona je, kako se navodi u saopštenju Ministarstva građevinarstva, rekla da se očekuje da naredne nedelje u Srbiju dođu na razgovore zainteresovani predstavnici banaka i fondova za finansiranje projekta Moravskog koridora.

Mihajlović je navela i da je Vlada Srbije formirala preduzeće „Aerodromi Srbije“, u kojem treba da budu svi mali aerodromi, među kojima je i aerodrom Rosulje kod Kruševca.

„Očekujemo da procedura preuzimanja bude završena na jesen i da u budžetu za narednu godinu možemo da predvidimo i sredstava za ulaganje u ovaj aerodrom“, rekla je Mihajlović.

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović sastala se danas sa načelnikom Rasinskog okruga Branislavom Vesićem i čelnicima lokalnih samouprava iz tog okruga, navodi se u saopštenju.