Prvi Sberbank biznis forum 30. maja okuplja najveće kompanije iz Rusije i Srbije

Biznis 23. maj 201916:14 > 16:20
Izvor: N1

Prvi Sberbank biznis forum biće organizovan 30. maja u beogradu. U pitanju je događaj koji će okupiti najveće kompanije iz Rusije i Srbije, uz prisustvo diplomatskog kora. O forumu je za Infobiz govorio Vladimir Bošković iz Sberbanke.

Kako je rekao Bošković, ove godine, imaju priliku da organizuju jedinstveni poslovni događaj na tržištu Srbije.

„Zadovoljstvo mi je da ispred Sberbanke u Srbiji najavim događaj koji će okupiti najveće kompanije iz Ruske Federacije, regiona i Srbije. Takođe, čast su nam ukazali i članovi diplomatskog kora, kao i njegova eskelencija amabasador Ruske Federacije u Srbiji gospodin Aleksandar Vasiljevič Čepurin. Ono što je bitno da istaknem, da za skoro sedam godina koliko Sberbank posluje na tržištu Srbije, uspeli smo da se pozicioniramo ko svojevrsni most između kompanija zapadnih i istočnih zemalja. Da podsetim, na inicijativu Sberbanke, ruska rublja je uvrštena na kursnu listu i to je samo jedan mali deo koji čini naš doprinos lakšem i efikasnijem poslovanju između naših država“, kaže Bošković.

Kako je rekao, kao banka koja se pre svega brine o svim potrebama svojih klijenata, želeli su da im pruže mogućnost da na jednom mestu ostvare još bolje kontakte, učvrste postojeće i ostvare nove saradnje.

„Ovo je prvi put da jedna banka organizuje ovako veliki događaj prvenstveno kako bi doprinela još boljoj saradnji naših klijenata iz svih delova Evrope s Ruskom Federacijom. Ako posmatramo iz ugla izvoza, tokom 2018. godine Rusija se našla tek na 5. mestu, dok je kod uvoza na 4. mestu. Sberbank business forum odlična je prilika da uvidimo sve izazove i mogućnosti za poboljšanje ove pozicije i čujemo i potrebe klijenata kako iz Rusije tako i s našeg tržišta“, rekao je.

Kako je istakao, zadovoljstvo mu je da najavi da će kompanije Delta i PDM Agro s njima podeliti svoje uspešne priče.

„Takođe, naše kolege i Sberbank Rusija predstaviće nam veoma korisni bankarski proizvod tj. finansijska rešenja koja mogu da potpomognu međusobnu saradnju internacionalnih kompanija. Naravno, agenda je vrlo zanimljiva, naši klijenti imaće priliku da čuju mnoge druge prezentacije kao i da učestvuju u panel diskusiji čija će se glavna tema baš i odnositi na potrebe klijenata u saradnji između regiona i Rusije“, rekao je Vladimir Bošković.