Mihajlović i Berizo: Srbija da postane čvorište vazdušnog saobraćaja u regionu

Biznis 31. jul 201915:00 > 15:03
N1

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je sa generalnim direktorom kompanija Vansi erports Srbija, Fransoom Berizom, o ulaganjima u Aerodrom "Nikola Tesla" kojim upravlja ta kompanija na osnovu ugovora o koncesiji.

„Mi smo partneri u ovom poslu i u obostranom interesu je da ispunimo ciljeve definisane ugovorom, jer ovo je projekat od nacionalnog interesa za Srbiju i verujem da ćemo u godinama koje dolaze videti velike rezultate od koncesije Aerodroma ‘Nikola Tesla’. Ministarstvo koje vodim je tu da vam pruži svu neophodnu podršku kako bismo efikasno realizovali dogovorene planove, učinili da se aerodrom još brže razvija, a Srbija postane čvorište vazdušnog saobraćaja u regionu“, rekla je Mihajlović.

Berizo je istakao da kompanija „Vansi“ poseduje ogromno iskustvo i znanje potrebno za unapređenje jednog aerodroma i da su tu da doprinesu daljem razvijanju beogradskog aerodroma.

„Strateški ciljevi su nam isti, tu smo da učinimo Aerodrom ‘Nikola Tesla’ još operativnijim i vaša podrška nam je izuzetno značajna“, rekao je on, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Predstavnici Vlade Srbije, Aerodroma „Nikola Tesla“ i francuske korporacije „Vansi“ potpisali su u martu prošle godine ugovor o koncesiji na 25 godina za beogradski aerodrom.