Vučić: Posle izveštaja FT sve svetske kompanije razmotriće investiranje u Srbiju

Biznis 13. avg 201908:55 > 08:55
N1

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, komentarišući izveštaj britanskog časopisa Fajnenšl tajms da je Srbija na prvom mestu u svetu po indeksu stranih direktnih investicija, izjavio je da to znači da će sada svaka svetska ili evropska kompanija proveriti kakvi su uslovi za investiranje u Srbiju.

POVEZANE VESTI

„Sada ste dobili potvrdu u najuglednijem svetskom listu koji se bavi tom temom, a to znači da nema ozbiljne svetske ili evropske kompanije koja neće pogledati kakvo je stanje u zemlji, kakve su subvencije, kakva je podrška države i kakva je radna snaga“, izjavio je Vučić u intervjuu za RTS.

On je kazao da je u Srbiji u prošloj godini investirano 3,6 milijardi evra, a da će u 2019. godini biti više direktnih investicija i istakao da ne želi da poredi Srbiju sa regionom zbog toga što je Srbija mnogo uspešnija.

Govoreći o najavljenom investicionom planu u vrednosti od 10 milijardi evra, on je kazao da će iznos biti veći jer se očekuje, kako je kazao, prema procenama Svetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda, rast bruto domaćeg proizvoda od četiri odsto.