Mali: Srbija je zemlja u koju vredi ulagati

Biznis 13. avg 201915:28 > 15:35
Izvor: PIXSELL/Srđan Ilić

Ocena Fajnenšel tajmsa da je Srbija na prvom mestu u svetu po indeksu stranih direktnih investicija je još jedan poziv investitorima da razmisle o Srbiji kao državi u koju vredi ulagati, izjavio je ministar finansija Siniša Mali.

„Ponosni smo na činjenicu da od svetskih finansijskih institucija, kao i uglednih finansijskih magazina, često dobijamo potvrde o ispravnoj ekonomskoj politici. Makroekonomski rezultati koji garantuju stabilnost i sigurnost poslovanja omogućili su da danas investitori, i to najveći, prepoznaju Srbiju kao takvu zemlju, u kojoj će njihova investicija biti na pravi način realizovana i uticati na napredak u svakom smislu“, naveo je Mali u saopštenju.

POVEZANE VESTI

Dodao je to „kruna rada Vlade Srbije“.

„Nećemo se zaustaviti i nastavljamo sa reformama kako bismo bili još atraktivniji investitorima koji razmišljaju gde da plasiraju svoj kapital. Sve ovo radimo kako bismo povećali životni standard i kvalitet života gradjana“, rekao je Mali i dodao da se nastavlja sa kreiranjem povoljnog investicionog ambijenta.

On je naveo da je do polovine jula ove godine ostvareno dve milijarde evra stranih direktnih investicija, a da se očekuje blizu četiri milijarde evra do kraja godine. 

Srbija je, kako je naveo Fajnenšel tajms, privukla 107 projekata direktnih stranih investicija u 2018, odnosno za 26 više nego 2017, što je rast za gotovo jednu trećinu, a privlači skoro 12 puta veći obim stranih direktnih investicija nego što bi moglo da se očekuje od ekonomije njene veličine.