Mihajlović: Korist od autoputa videće se još bolje u decembru

Biznis 18. avg 201913:11 > 13:15
Izvor: Tanjug/Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture/Mileta Mirčetić

Koristi od autoputa Miloš Veliki od Obrenovca do Čačka videće se još bolje u decembru, kada bude puštena u saobraćaj i deonica dužine 17,6 km od Surčina do Obrenovca, rekla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović za TV Pink.

„Danas potpisujemo i vrlo važan ugovor za izgradnju deonice Novi Beograd-Surčin, takođe na Koridoru 11. Planiramo da radove počnemo u martu i trajaće oko godinu i po dana“, rekla je Mihajlović.

POVEZANE VESTI

Ona je istakla da ove godine počinje izgradnja Moravskog koridora u septembru, kao i da će uskoro biti obeležen početak radova na autoputu Sremska Rača-Kuzmin, a u novembru izgradnja autoputa i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica.

„Nastavićemo da uređujemo i Koridor 10 i Koridor 11, zajedno sa Turističkom organizacijom. Ali, još je važnije to što autoputevi znače ostvarenje vizije Vlade, a to je da ljudi ostanu da žive ovde u Srbiji i da se deca radjaju“, rekla je Mihajlović.

Autoput Miloš Veliki trebalo bi danas da svečano otvori predsednik Aleksandar Vučić.

Put je dugačak 103 kilometra, a putarina iznosi 420 dinara od Obrenovca do Čačka. Petlje UB, Lajkovac i Ljig nova su uključenja u autoput uz postojeće Takovo i Preljinu i biće i naplatne stanice.