Air France-KLM aviokompanija sa najvišim indeksom održivog razvoja

Biznis 17. sep 201915:42 > 15:46
N1

Avio grupa Air France-KLM saopštila je da je ta kompanija dobila priznanje za aviokompaniju sa najvišim indeksom održivog razvoja prema kompaniji Dow Jones koja se bavi istraživanjem tržišta.

Kako se navodi u saopštenju, oni se već petnaest godina zaredom nalaze među vodećim kompanijama u ovom domenu, a ove godine su zauzeli prvo mesto što pripisuju različitim akcijama koje su preduzeli.

Neke od akcija su pošumljavanje 312 hektara zemlje u Panami prema KLM programu CO2ZERO, zatim KLM nabavka Boing 787-10 Dreamliner-a, aviona koji proizvodi manje buke i ima manju emisiju ugljen-dioksida, korišćenje bio-goriva, ali i Air France sadnja preko 85000 stabala, kao i odluka da do kraja 2019. godine sa svojih letova izbaciti 1300 tona plastičnih predmeta za jednokratnu upotrebu i zameni ih održivim alternativama.

Sveukupno, ističe se, grupa Air France-KLM je smanjila emisiju ugljen-dioksida za preko 20% u odnosu na 2011. godinu, a od marta 2020. KLM čak ukida jedan od dnevnih letova iz Brisela za Amsterdam i to ne iz ekonomski razloga, već kako bi naveo ljude da više koriste železnicu.