Nelt grupa ulaže 15 miliona evra u "pametna skladišta"

Biznis 04. dec 201920:57 > 21:00
N1

Nelt grupa investirala je 15 miliona evra u dva "pametna skladišta" - u Dobanovcima, gde je uloženo 11 miliona evra, i u Bosni i Hercegovini, u koje je investirano četiri miliona evra, rekao je za FoNet generalni direktor te kompanije Miloš Jelić.

Idući u susret potrebama tržišta u pružanju usluga i logistike, Nelt je sa najvećom kineskom brodskom kompanijom „Kosko“ u proteklom periodu radio na stvaranju uslova za kontejnerski saobraćaj, što će doprineti većem obimu otpremanja proizvoda u Kinu i obrnuto, kineske robe na balkansko i evropsko tržište, ukazao je Jelić.

Dolazak „Lidla“ na naše tržište bio je izazov za uslužnu delatnost kompanije Nelt, a najava ulaska velikog broja novih stranih kompanija, kako kaže Jelić, otvara nove mogućnosti u servisiranju maloprodaje robe široke potrošnje.

Prema njegovim rečima, buduće strateško ulaganje ove kompanije je u digitalizaciju, a kao najznačajnije on ističe ulaganje u ljude, kao najvažniji kapital.

U želji da zadrži radnike, Nelt osim u profesionalnu obuku ulaže i u podizanje standarda uslova za rad, poput kompanijskog lekara, privatnog zdravstvenog osiguranja i posebne brige o porodiljama.

Kompanija je u ovoj godini ostvarila prihod od 950 miliona evra i po tome je u prvih 15 u Srbiji.

U Nelt grupi je zaposleno 4.000 ljudi u 15 kompanija, na 11 tržišta u Jugoistočnoj Evropi i Africi.