Direktor Hemofarma: Oboreni rekordi u obimu proizvodnje u 2019.

Biznis 05. dec 201923:20 > 23:26
TANJUG/ANDRIJA VUKELIĆ

Hemofarm je u 2019. godini oborio rekord u obimu proizvodnje, sa 5,7 miliona tableta i 280 miliona pakovanja, rečeno je na prijemu ove kompanije u Beogradu.

Generalni direktor Hemofarma Ronald Zelinger kazao je da je „2019. godina jedna od najuspešnijih u skrijoj istorji ove kompanije, kada je ona postigla trostruki rekor u obimu proizvodnje, proizvodnom portfoliju i prodaji“. 

„Možemo i treba da budemo ponosni na sve što smo postigli ove godine. Posebno što naredne obležavamo jubilej, 60. rođendan. Poslovanje Hemofarma ne čine samo rezultati, već upravo briga o zdravlju građana u Srbiji i širom sveta“, rekao je Zelinger.

On je istakao i da „Hemofarm decenijama unazad dokazuje da mu je stalo do društva i zajednice u kojoj posluje na održiv način“.

„Životna sredina, društvo u kome živimo, naši ljudi, naše poslovanje – samo ako su sve ove komponente najbolje moguće, i mi sami možemo da poslujemo dobro i budemo zadovoljni“, ocenio je Zelinger.

Kada je reč o Hemofarmovom proizvodnom portfoliju, on će na kraju ove godine u svom sastavu imati 3.150 različitih proizvoda koji nastaju u pogonima ove kompanije, a rezultati u proizvodnji praćeni su rekordnom prodajom, ;objavila je večeras ova kompanija.

Osim već potvrđene uloge Hemofarma u oblasti održivog razvoja i odgovornog poslovanja, samo tokom 2019. godine kompanija je zdravstvenim ustanovama u Srbiji donirala medicinsku opremu i lekove u vrednosti od 20 miliona dinara, saopštila je ova kompanija.