Amazon zapošljava još 100.000 ljudi zbog povećane onlajn prodaje

Biznis 16. mar 202021:38 > 21:41
AFP/Philippe Huguen

Kompanija Amazon je saopštila da je je potrebno još 100.000 zaposlenih u SAD da bi zadovoljila povećane onlajn narudžbine zbog širenja korona virusa i i zadržala ljude u njihovim domovima.

Kompanija je saopštila da će privremeno zaposlenima u skladištima, centrima za isporuku i veleprodajnim centrima povećati platu za dva dolara do kraja aprila, kao i da će privremeno zaposleni u Velikoj Britaniji i drugim evropskim zemljama dobiti isto povećanje.

„Vidljiv je značajan rast tražnje, što zahteva povećanje broja zaposlenih nezabeležen za ovo doba godine“, izjavio je Dejv Klark, zadužen za prekomorska skladišta i mrežu za isporuke.

POVEZANE VESTI

Amazon je saopštio da je tokom vikenda rast porudžbina pojačao pritisak na isporuke i zapretio da će produžiti isporuku na duže od uobičajenih dva dana.

Naročito je bila velika potražnja za sredstvima za čišćenje kuća i stanova tako da je morao da povećam i obim njihove nabavke.

Ta kompanija sa sedištem u Sijetlu je saopštila da traži stalne i privremene radnike za poslove vozača dostavnih vozila, skladištara i pakera.