Vesić: Građevinski radovi nisu stali, tramvaji na Savskom trgu od aprila

Ekonomija 30. mar 202011:54 > 11:56
goran vesić
N1

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da, bez obzira na vanredno stanje, građevinski radovi u Beogradu nisu stali i ocenio kako je to "posebno važno", jer će "privredni oporavak biti mnogo brži" ako građevinska industrija nastavi da radi.

Vesić, koji je obišao gradilište na Savskom trgu, rekao je za Pink da Grad Beograd nijednog trenutka nije stao sa infastrukturnim projektima koji su u toku i da se „radi bez prestanka na izgradnji Bulevara patrijarha Pavla, rekonstrukciji Savskog keja, pasareli koja povezuje Beogradsku tvrđavu sa obalom Save“.

On očekuje da tramvajski saobraćaj preko Savskog trga bude uspostavljen početkom aprila.

„Nove šine smo već postavili, a trenutno postavljamo kontaktnu mrežu kako bi tramvaji krenuli pre nego što trg bude završen“, rekao je Vesić i objasnio da su u toku zemljani radovi na novoj kolovoznoj konstrukciji, jer će i automobilski saobraćaj biti po obodu Savskog trga.

„Očekujemo da sredinom aprila bude uspostavljen ponovo i automobilski saobraćaj, tako da nećemo čekati završetak trga da se preko njega ponovo kreću tramvaji, autobusi i automobili”, poručio je Vesić.

Prethodnih meseci su, kako prenosi Beoinfo, postavljeni šipovi na dubini od pet metara za monumentalni spomenik Stefanu Nemanji, a sada se betonira temeljni venac na kojem će biti postavljen spomenik visine 23 metra.

„Sve ćemo pripremiti za postavljanje spomenika i čim se situacija normalizuje, spomenik će biti dopremljen iz Moskve, iz ateljea vajara Aleksandra Rukavišnikova i odmah ćemo početi da ga postavljamo“, rekao je Vesić.