Otvoren novi tržni centar u Beogradu, u redovima mnogi bez maske

Biznis 25. jun 202012:27 > 12:36
Tanjug/Sava Radovanović

Na uglu ulica Vojislava Ilića i Mis Irbijeve u Beogradu, otovoren je "Beo šoping centar" koji se prostire na 130.000 kvadrata. Na otvaranju se okupio veliki broj ljudi, a uprkos preporukama Kriznog štaba, primetno je da jedan broj posetilaca nije nosio zaštitne maske.

Novi tržni centar otvorili su zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i Ingo Nisen, direktor kompanije MPC Properties koja u taj objekat investirala 110 miliona evra.

Direktor kompanije „MPC Properties” Ingom Nisenom, svečano otvorio i tom prilikom istakao da Beograd polako dobija sve ono što imaju ostale evropske prestonice.

„U procesu izgradnje centra, od dizajna i koncepta pa sve do izvođenja radova, bilo je uključeno više od 2.000 ljudi. Posebno sam ponosan na činjenicu da je zahvaljujući izgradnji ovog šoping centra otvoreno više od 1.000 novih radnih mesta, što će sigurno uticati na stopu zaposlenosti i celu ekonomiju države. ‘Beo šoping centar’ ima tri nivoa, poseduje garažu sa preko 1.200 parking mesta i čak 13 restorana“, naveo je Nisen i dodao da je objekat veličine 20 fudbalskih terena.

Tanjug/Sava Radovanović

U „Beo šoping centru“ na tržištu Srbije debituje nemački lanac robnih kuća Peek & Cloppenburga, a prisutni su i brojni brendovi poznati ovdašnjim potrošačima, kao što su Pull&Bear, Bershka, Stradivarius, H&M, C&A, LC Waikiki, Deichmann, Reserved, Mojito, House, Cropp, Lindex, Sportina, Fashion&Friends, Guess, Superdry, N Fashion, Beosport, Office shoes, Coffee Room, Starbucks, McDonalds, KFC, dm, Maxi, Jasmin, Pertini Toys, Intersport, Buzz, Sport Vision, Casa Bianca, Laguna, ali i mnogi drugi.

U prepodnevnim satima su se ispred „Beo šoping centra“ formirali redovi uobičajeni za otvaranje novih trgovinskih objekata, ali je primetno da se jedan broj okupljenih nije pridržavao preporuka Kriznog štaba o držanju distance i nošenju zaštitnih maski u zatvorenom prostoru.

https://twitter.com/LuxSaVozdovca/status/1276085327631921152