Nezadovoljni proizvođači prosuli gajbe paradajza ispred ministarstva

Biznis 28. jul 202013:24 > 13:27
Pixabay, ilustracija

Predstavnici Sindikat paora i individualnih poljoprivrednih proizvođača u okviru sindikata Sloga izrazili su danas nezadovoljstvo odnosom države prema poljoprivrednicima i ispred Ministarstva poljoprivrede prosuli gajbice paradajza.

Potpredsednik Stranke slobode i pravde Dejan Bulatović rekao je da je poljoprivredniku potrebno 25 dinara da proizvede paradajz, a da se on u Srbiju uvozi za 11 dinara, pa su paori primorani da pobacaju paradajz, jer nemaju šta da rade s njim.

POVEZANA VEST

Bulatović je novinarima ispred Ministarstva rekao da se paradajz uvozi iz Albanije po ceni od 11 dinara i da je to moguće jer u Albaniji država stoji iza poljoprovrednika.

„Zašto to ne može Srbija, jer ovo Ministarstvo nema vremena da se bavi poljoprivredom, ali ima mesta da ministar bude prvi na listi Srpske napredne stranke“, rekao je Bulatović i poručio da će se „boriti za paradajz i poljoprivredu“.

Predsednik sindikata Sloga Željko Veselinović rekao je da su oni pokrenuli Sindikat paora i da su prošli put od ministra Branislava Nedomovića tražili razgovor, a da je on izneo laži.

On je dodao da je ministar najavio da u Srbiji neće biti gladi.

„Neće za njih, ali sam zabrinut da će biti gladi za obične ljude“, poručio je Veselinović i rekao da će narednih nedelja utorkom držati konferenciju za novinare dok ne okupe ozbiljan broj paora, posle čega će ministar morati da razgovara sa poljoprivrednicima.