Jovanović: Gde je nestalo 350 miliona evra iz gradskog budžeta

Biznis 30. jul 202012:29 > 12:31
Izvor: N1/arhiva

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini grada Beograda Nikola Jovanović ocenio je da završni račun budžeta Grada Beograda pokazuje da je nominalno budžet iz 2019. godine bio za 200 miliona veći od budžeta koje je radila prethodna vlast do 2012.godine.

Javnih investicija je, istovremeno, 150 miliona manje, rekao je Jovanović novinarima ispred Sava centra gde se održava sednica Skupštine grada Beograda na čijem dnevnom redu je Predlog odluke o završnom računu budžeta Grada Beograda za 2019.godinu.

On je rekao da kada se sabere nominalni iznos i ono što je manje uloženo za investicije, dolazi se do toga da bi grad trebalo da ima 350 miliona evra više na raspolaganju za Beograđane i upitao gde je taj novac.

Jovanović je rekao i da je „gradska vlast oglasila prodaju Beograđanke, simbola Beograda, u vreme kada su cene nekretnina najmanje, najavili su šeču šuma i uništavanje zelenila u Košutnjaku da bi gradili stanove, objavili su da je cena metroa skočila za još dva milijarde evra, kupili su luksuzne džipove za komunalnu policiju. Na kraju su najavili masovnu promenu imena ulica u Beogradu, od kojih je većina data pre 100 godina“.

Jovanović je rekao da se ovih pet stvari desilo u prethodna dva meseca od poslednje sednice Skupštine grada Beograda.

Kaže i da je tražio da Gradski štab za vanredna situacije svaki dan objavljuje koliko je ukupno zaraženih u Beogradu koronavirusom, koliko je testirano, koliko je novozaraženih.

„Ako saberemo neke brojke ispada da je to do 0,3 odsto Beograđana“, rekao je Jovanović.