Vesić najavio prodaju Sava centra po početnoj ceni od 27,4 miliona evra

N1

Posle višegodišnjih neuspešnih pokušaja da pronađe privatnog partnera, Grad Beograd je odlučio da ponudi na prodaju "Sava centar", piše Politika.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je za taj list da će kupac morati da plati najmanje 27,4 miliona evra koliko iznosi početna cena, ali će morati i da se obaveže da će u roku od pet godina, uloži najmanje 50 miliona evra u rekonstrukciju čuvenog kongresnog centra.

POVEZANE VESTI

Namenu „Sava centra“ budući vlasnik neće moći da menja pošto je ovo zdanje u proceduri za utvrđivanje za kulturno dobro.

Vesić je naveo da se grad odlučio na takav korak zato što „Sava centar“ u ovom trenutku donosi samo gubitke.

Interesovanje za „Sava centar“ više puta je javno iskazivala kompanija „Delta holding“ u čijem je vlasništvu susedni objekat – hotel „Kraun plaza“.

Podsetimo, Grad Beograd je nedavno sa istim obrazloženjem na prodaju ponudio svoj deo Beograđanke po početnoj ceni od 20,6 miliona evra, ali zainteresovanih kupaca nije bilo.

Vesić je najavio da će Grad „u najkraćem mogućem roku“ organizovati novu licitaciju, na kojoj će, kako to Zakon nalaže, cena nepokretnosti biti umanjena za 20 odsto vrednosti u odnosu na početnu cenu.