Grad Beograd ponudio Sava centar za 27,42 miliona evra

Biznis 06. avg 202010:42 > 10:50
Izvor: N1

Grad Beograd ponudio je na prodaju Centar "Sava" po početnoj ceni od 27,42 miliona evra, objavljeno je.

Pravo na kupovini imaju sva pravna i fizička lica koja dostave pismenu ponudu do 21. avgusta, a obaveza kupca će biti da u roku od pet godina izvede građevinske i zanatske radove na adaptaciji objekta, čija ukupna vrednost ne može biti niža od 50 miliona evra i da po završetku rekonstrukcije dostavi izveštaj, objavljeno je na sajtu Gradske uprave Beograda. 

POVEZANE VESTI:

Kupac će biti obavezan da ne promeni namenu Sava centra, odnosno da on ostane u funkciji kongresnog turizma, jer ima status prethodne zaštite. 

Prilikom zaključenja ugovora sa kupcem će se ugovoriti kazna u novčanom iznosu od 20 odsto postignute kupoprodajne cene za slučaj da budući kupac ne ispuni u celosti ili delimično preuzete obaveze, kao i da se na ime obezbeđenja za eventualno plaćanje ugovorne kazne dostavi prvoklasna bankarska garancija. 

Depozit za učešće u ovoj prodaji iznosi 2,7 miliona evra, odnosno 10 odsto početne cene. Razgledanje nepokretnosti moguće je svakog radnog dana od 10. do 20. avgusta od 12 do 15 časova, uz obaveznu prethodnu najavu.