Tepić: Jasni dokazi da je Žeželj kupio Kurir novcem Telekoma, tj. građana Srbije

Ekonomija 19. avg 202019:14 > 19:29
N1

Opozicija nastavlja da insistira na objavljivanju sumnjivih transakcija i povezanosti državnog Telekoma i firmi u vlasništvu Igora Žeželja. Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić ističe da se iz bilansa poslovanja firmi Igora Žeželja vidi da je Telekom dao avans od 10 miliona evra, nakon čega je Žeželj registrovao kupovinu Kurira i Adria Media Grupe. Na pitanja N1 nema odgovora ni u Telekomu ni u Kuriru.

Nastavlja se insistiranje opozicionih političara da javnost konačno sazna istinu o poslovanju državnog Telekoma. Iako je uprava te najveće telekomunikacione kompanije nedavno demantovala tvrdnje o spornim poslovnim potezima koje je iznela Marinika Tepić, potpredsednica SSP-a danas poručuje da se u poslovnim bilansima jasno „čita“ korupcija.

POVEZANE VESTI

Tepić će zato tražiti hitnu reakciju međunarodnih institucija. Od aktera sa druge strane – Telekoma i kompanija koje su u vlasništvu Igora Žeželja – nema odgovora.

„Partija“ i „bratija“ – dve reči koje su za Mariniku Tepić dovoljne da opišu njeno viđenje stanja u Telekomu Srbija.

Kada, kako Tepić kaže, institucije neće, posao političara u Srbiji je da ukažu na to kako se rasipa državni novac, zato je sa punim rukama bilansa poslovanja došla pred novinare. U njima, tvrdi, jasno vidi i „čita“ korupciju između Telekoma i tri kompanije Igora Žeželja.

„To su bilansi stanja na dan 31.12.2018. godine, u sve tri firme se vidi da je Telekom dao avans od 10 miliona evra, da je prva Žeželjeva primila avans od 10 miliona evra, da je potom dala opet avans od istih tih 10 miliona evra i da je ćerka firma Igora Žeželja dobila, odnosno primila avans u iznosu od istih 10 miliona evra, a četiri dana kasnije Igor Žeželj registruje kupovinu Kurira i Adria Media Grupe. Slepom od očiju ne može biti jasno da su ovo činjenice i dokazi“, poručuje Tepić.

N1
N1
N1
N1

Simptomatično je, kaže Tepić, da su se vanredni transferi dogodili u sve tri firme i to u isto vreme i sa istim iznosima. Uverena da je tabloid Kurir kupljen novcem Telekoma, odnosno svih građana Srbije, Marinika Tepić najavljuje da će o celom slučaju obavestiti međunarodnu javnost, ali i strane partnere Telekoma.

Da li su navodi o spornom partnerskom poslovanju između Telekoma i kompanija Igora Žeželja tačni – nema odgovora iz Adria media grupe. Igoru Žeželju, kao i predstavnicima uprave Telekoma Srbija, upućen je poziv za gostovanje na televiziji N1.

Brat bivšeg vlasnika Kopernikusa viđen za novog ministra telekomunikacija

N1

U međuvremenu, jedan od aktera afera koje se tiču poslovanja najveće državne telekomunikacione kompanije, potencijalno bi mogao da bude ministar u Vladi. Zvezdan Milovanović, rođeni brat Srđana Milovanovića od kog je Telekom kupio Kopernikus za 195 miliona evra, a čija je firma potom kupila TV O2 i TV Prva – sprema se za fotelju u Nemanjinoj 11.

#related-news_0

„Južne vesti“ nezvanično saznaju da bi Milovanović mogao da bude ministar telekomunikacija, ističe novinar tog portala Aleksandar Stankov.

„Da li će ono biti kao što je i sada sa turizmom ili nezavisno, videćemo. Potencijalno možemo da imamo čoveka koji je u sukobu interesa – zašto? Zato što je i dalje nerešeno pitanje oko kupovine Kopernikusa, a ako bi Zvezdan Milovanović bio ministar telekomunikacija – on bi bio taj koji treba da odgovori na ta pitanja“, upozorava Stankov.

Sve to služi samo tome da drži Srpsku naprednu stranku na vlasti, smatra Marinika Tepić.

„Zato imamo celu situaciju sa Kurirom, sa Kopernikusom, sa drugim portalima i medijima, sa tom hobotnicom koja se našim novcem kupuje“, poručuje Tepić.

Insistira potpredsednica SSP i dalje na formiranju stručne, nezavisne komisije koja bi analizirala finansijsko poslovanje Telekoma, ali je pitanje da li će – ako Milovanović bude ministar u resoru telekomunikacija – takvu komisiju imati ko da formira? Obratiće se Tepić i stranim ekspertima, sve dok, kako kaže, građani ne saznaju istinu.