Novi servis za naručivanje hrane – CarGo Batler

Ekonomija 02. okt 202010:38 > 10:40
CarGo

Počeo je da radi novi servis za naručivanje hrane, CarGo Batler, saopštila je ova kompanija, koja ističe da novu funkcionalnost njene aplikacije mogu da koriste svi članovi Udruženja, dok će oni koji porudžbinu plate Mastercard platnom karticom dobiti potpuno besplatnu dostavu.

Kako se objašnjava u saopštenju, „Beograđani samo na jedan klik u CarGo aplikaciji mogu da otvore novu Batler stranicu u kojoj su na korak do novih ekskluzivnih restorana autentične meksičke, japanske, italijanske, američke, ali i domaće kuhinje“.

Direktor kompanije CarGo technologies Vuk Guberinić izjavio je da je, zahvaljujući Batleru, u prvoj fazi već uposleno 100 ljudi i da se direktno pomaže domaćim ugostiteljima da prebrode veliki udar krize u njihovom sektoru.

„CarGo Batler je ’360 stepeni’ domaći brend, od našeg tima programera, pa sve do toga da su svaka torba, kačket i majica domaće proizvodnje. Kako bismo se borili sa ekonomskim posledicama virusa, svi zajedno moramo da pomažemo domaću proizvodnju, naše fabrike, radionice i ugostitelje“, rekao je Guberinić.

On je zahvalio kompaniji Mastercard i dodao da je u pitanju prva faza projekta i da će postepeno ponuda u okviru Batler servisa biti dopunjena drugim restoranima, a zatim i dostavom iz marketa, apoteka i drugih specijalizovanih prodavnica.

Direktor poslovnog razvoja za tržišta Zapadnog Balkana u kompaniji Mastercard, Nikola Mehandžić, pozvao je sve korisnike Mastercard platnih kartica da iskoriste ovu pogodnost.

„Prepoznali smo CarGo Batler servis, kao pouzdanog i proverenog partnera da stvaramo nove navike i menjamo tradicionalne načine poslovanja u Srbiji”, izjavio j Mehandžić.

Proces registracije je jednostavan – korisnik samo jednom unese podatke o svojoj Mastercard kartici u CarGo aplikaciji, a oni se zatim tokenizuju i postaju spremni za korišćenje kad god su korisniku potrebni.

Podaci koji se čuvaju u enkriptovanom obliku, uključuju broj kartice i datum isteka kartice, odnosno, podatke koji su vidljivi na samoj plastičnoj kartici.

Podaci se čuvaju u skladu sa PCI DSS standardima globalne platne industrije, po kojima su platni sistemi trgovaca podložni redovnim proverama i ažuriranjima sistema.

Osetljivi podaci kao što su PIN, CVC2, Mastercard SecureCode i Mastercard Identity Check kod nikada se ne čuvaju.

Besplatna dostava za Mastercard korisnike traje do 15. novembra. U narednom periodu CarGo Batler će ponudu proširiti novim restoranima.