Er Srbija na prvom mestu po popunjenosti kapaciteta na letovima do Njujorka

Biznis 02. nov 202013:05 > 13:11
Izvor: N1

Aviokompanija Er Srbija, sa rezultatom od 67 odsto, nalazi se na prvom mestu po popunjenosti kapaciteta za prevoz putnika na letovima do Njujorka, pokazuju podaci Međunarodnog aerodroma Džon F. Kenedi u Njujorku za septembar 2020. godine.

Na Terminalu 4 najprometnijeg njujorškog aerodroma, poznatog i kao „Kapija Amerike“, jer predstavlja glavni ulaz u zemlju za internacionalne posetioce, Er Srbija deli prvo mesto sa holandskom avio-kompanijom KLM, navodi se u saopštenju aviokompanije.

Na drugom mestu po popunjenosti kapaciteta za prevoz putnika nalaze se kompanije Etihad i Egypt air, a na trećem mestu Azijana.

Er Srbija do Njujorka trenutno leti dva puta nedeljno, četvrtkom i subotom, dok je u planu da se u periodu od 14. decembra do 4. januara obavlja dodatni let ponedeljkom.

Dodatni letovi petkom planirani su 18. decembra i 1. januara 2021. godine.

Od ponovnog uspostavljanja vazdušne veze sa Sjedinjenim Američkim Državama 6. juna, do 28. oktobra Er Srbija je obavila 71 let za Njujork i prevezla 26.121 putnika.

Letove na liniji Beograd – Njujork obavlja najveći avion u floti Er Srbije, erbas A330 „Nikola Tesla“, navodi se u saopštenju Er Srbije.