Revolucionarna platforma programera iz Srbije – logovanje uz samo jedan klik

Biznis 21. dec 202017:11 > 17:16
N1

Programeri iz Srbije osmisli su mogućnost logovanja uz samo jedan klik u bilo koju mobilnu aplikaciju. Za sledeću godinu najavljuju revoluciju na tržištu, a u pitanju je platforma Ipification (Ajpifikacija).

„Postoji zabluda da će nas SMS kodovi i lozinke zaštititi od moguće zloupotrebe podataka. Ovu tvrdnju dokazuju i brojna udruženja i tehnološki džinovi poput Microsofta, Apple i Google-a koji upozoravaju svoje korisnike da prestanu da koriste SMS kodove zbog mogućnosti hakovanja. Zato je Ipification rešenje koje je jedinstveno na tržištu jer rešava sve navedene problem i danas je dostupan na 11 tržišta, kroz 24 mobilna operatera, sa više od 350 miliona korisnika“, rekao je za Infobiz direktor platforme Ajpifikacija Stefan Kostić.

Ova tehnologija zaštićena je patentima u Sjedinjenim Američkim Državama, Ujedinjenom Kraljevstvu i Hongkongu.

Programeri iz Srbije nagrađeni su brojnim svetskim, regionalnim i lokalnim nagradama, a kao najznačajnije priznanje izdvajaju nedavnu pobedu na Elevator Lab takmičenju, jer dolazi iz Srbije.  „Zemlje iz koje dolazi najveći deo vodećeg tima i idejnih tvoraca.“, rekao je Kostić.

Tim se sastoji od 50 mladih programera, koji su u kancelarijama od Sjedinjenih Američkih Država do Kine.