Direktorka EIB za Zapadni Balkan u oproštajnoj poseti kod Brnabić

Biznis 23. dec 202012:47 > 12:51
TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić primila je u oproštajnu posetu direktorku Regionalnog predstavništva Evropske investicione banke za Zapadni Balkan Dubravku Negre i istakla da je u protekle četiri godine, zahvaljujući dobroj saradnji i njenom ličnom angažovanju, realizovano mnogo važnih projekata u Srbiji.

„Značajni pomaci su učinjeni u brojnim oblastima“, rekla je Brnabić, a kao najznačajnije navela je one u sferi obrazovanja, zdravstva, nauke i transportne infrastrukture.

Posebno je istakla izgradnju naučno-tehnoloških parkova u Nišu i Novom Sadu, kao i projekat povezane škole, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Direktorka Negre je naglasila da je za EIB veoma važno to što su u Srbiji prepoznati kao pouzdani partneri za ključne strateške projekte i posebno izdvojila investiranje u zdravstveni sistem Srbije, što je omogućilo da bude rekonstruisano preko dvadeset regionalnih bolnica i Klinički centar Niš.

Negre je zahvalila premijerki Brnabić na podršci i ukazanom poverenju, izrazivši nadu da će dobra saradnja biti nastavljena.