Mihajlović: Stalo mi je da se brza pruga Beograd-Budimpešta završi na vreme

Biznis 23. dec 202014:16 > 14:23
Fonet

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgovarala je sa zamenikom generalnog direktora kineske kompanije "Čajna rejlvej internešenel kompani" (CRIC) Džou Sinom o realizaciji projekta modernizacije brze pruge Beograd-Budimpešta i istakla kako joj je stalo da se projekat "završi na vreme".

„Brza pruga Beograd-Budimpešta jedan je od najvećih i najvažnijih projekata u Srbiji. Nadam se da ovo neće biti vaš jedini projekat u našoj zemlji, Srbiji su potrebne brze pruge, da budemo premreženi železnicom“, rekla je Mihajlović.

Džou je zatražio sastanak sa Mihajlović, kako bi joj zahvalio na podršci i obavestio je da kompanija aktivno radi na ispunjavanju zahteva koji su postavljeni, navodi se u saopštenju Ministarstva.

„Svesni smo značaja projekta izgradnje brze pruge od Beograda do Budimpešte, koji su pokrenula dva predsednika. Naše dve države uspele su uz ogroman zajednički rad da reše sva otvorena pitanja“, rekao je Džou i izneo nadu da će sledeće godine biti završen dogovoreni deo pruge.