Grčke kompanije u Srbiji nisu pogođene krizom

Biznis 15. jul 201515:29 > 15:30
N1 info

Trenutna situacija u Grčkoj ne utiče na poslovanje grčkih kompanija u Srbiji i njihov rad mnogo više zavisi od razvoja srpske ekonomije nego ekonomskih dešavanja u Grčkoj.

U Ambasadi Grčke i Helenskog privrednog udruženja Srbije navode za Tanjug da političko-ekonomska situacija u Grčkoj ni na koji način ne utiče na poslovanje grčkih kompanija u Srbiji, jer one posluju u skladu sa zakonskim okvirima države u kojoj se nalaze.

Kompanije sa delimičnim ili potpunim učešćem grčkog kapitala u vlasničkoj strukturi u Srbiji posluju u skladu sa pravnim okvirom, zakonima i pravilnicima koji bez izuzetka važe za sve domaće i strane kompanije”, stoji u zajedničkom odgovoru ambasade i ovog poslovnog udruženja.

Grčke kompanije u Srbiji, kako navode, ostvaruju svoje delatnosti u raznim sektorima i posluju nezavisno od svojih matica, tj. sa odgovarajućom autonomijom i uz strogo poštovanje srpskog zakonodavstva.

S obzirom na to, ove kompanije će, kao i do sada, nastaviti da neometano posluju uz pridržavanje svih važećih propisa zemlje u kojoj se nalaze”, zaključeno je u saopštenju.