Rekord aerodroma Beograd, otputovao četiri milioniti putnik

Biznis 04. nov 201414:20 > 19:52
Tanjug/Dragan Stanković

Aerodrom Nikola Tesla Beograd ostvario je rekordan promet od osnivanja tog aerodroma 1962. godine, a četiri milioniti putnik je student Nikola Miljković koji je otputovao za Banjaluku.

Miljković je na poklon od aerodroma Nikola Tesla dobio vuačer za Biznis klub tog preduzeća za narednu godinu, a od Er Srbije dve povratne karte po izboru destinacije iz mreže letova naše nacionalne aviokompanije.

Četiri milionitog putnika dočekao je srpski premijer Aleksandar Vučić koji je tim povodom rekao da je ponosan na rezultat aerodroma Nikola Tesla s obzirom na to da je reč o najvećem rastu putnika u Evropi od 32 odsto.

Kazao je i da je zahvaljujući tome Beograd postao meta za investitore.

„Potpuno sam siguran da će francuski premijer koji stiže u Beograd prekosutra dovesti sa sobom investitore za beogradski aerodrom“, rekao je Vučić.

Tanjug/Dragan Stanković

On je naveo i da Vlada Srbije još razmatra da li će beogradski aerodrom ponuditi pod koncesiju ili će sama investirati u proširenje kapaciteta.

Premijer je naglasio da je nemoguće da aerodrom nastavi da radi sa postojećim kapacitetima jer se sledeće godine očekuje između pet i 5,5 miliona putnika. „To znači da mora da se napravi nova pista i da se proširi kapacitet. Postoje različite ideje kako da se to uradi, ali ćemo to rešiti u najkraćem roku“, rekao je Vučić.

On je rekao i da će biti potrebno povećati broj zaposlenih na beogradskom aerodromu i da je plan da se bar jedan deo ljudi iz neproduktivnog dela javnog sektora prebaci na aerodrom, kako se ne bi povećavao broj zaposlenih u javnom sektoru.

Vršilac dužnosti generalnog direktora Aerodroma „Nikola Tesla“ Saša Vlaisavljević rekao je da će beogradski aerodrom do kraja godine uslužii 4,6 miliona putnika i zbog očekivanog rasta broja putnika najavio proširenje Terminala dva.