Staklara platila gas, čeka reprogram za struju

Biznis 16. sep 201513:40 > 13:42
N1

Srpska fabrika stakla Paraćin, u prolongiranom roku do 15. septembra, uplatila je dug za gas u iznosu 260 miliona dinara i očekuje da joj se preostali deo duga za gas i dug za struju reprogramiraju, izjavio je predsednik Samostalnog sindikata "Staklare" Živojin Matejić.

„Za nas iz Sindikata i 850 zaposlenih u ‘Staklari’ važno je da radimo i da za svoj rad primamo plate“, dodao je Matejić i izrazio nadu u povoljno rešenje problema dugovanja za energente, koji iznose oko 950 miliona dinara.

Plaćen je utuženi iznos od 260 miliona dinara, čime su se stekli uslovi za deblokadu računa fabrike, „ali do deblokade još neće doći zbog nekih drugih poverilaca“, objasnio je direktor „Staklare“ Borislav Vuković.

U Srpskoj fabrici stakla, očekuju „pozitivne signale“ sa zajedničke sednice, poslovodstva i sindikata „Staklare“ sa prestavnicima Ministarstva privrede, energetike i rudarstva i čelnim ljudima „Srbijagasa“ i EPS – snabdevanje.

U pozitivno rešenje problema uveren je i predsednik opštine Paraćin Saša Paunović, koji je ocenio da je „Vlada angažovana na rešavanju problema Fabrike stakla oko dugovanja za energente“, u uverenju da će to biti „uspešno rešeno narednih dana“.

On je ponovio da „problemi postoje, ali se oni ne mogu rešiti zatvaranjem fabrike već isključivo pronalaženjem načina da se dugovi naplate“.